Suomen kätevin joukkoliikenne 2018

200_jl

Liikkuminen Julkisilla kulkeminen on Lahdessa helppoa, mukavaa ja edullista. Uusi matkakeskus yhdistää eri kulkumuodot sujuvaksi kokonaisuudeksi: junat, bussit, henkilöautot ja pyörät. Päivittäinen ja satunnainen joukkoliikenteen käyttö on kätevää, koska lippuja ei tarvitse enää ostaa erikseen eri liikennevälineisiin ja eri kuntiin. Älykkään lippujärjestelmän ansiosta ihmiset voivat matkustaa samalla lipulla Lahden seudun kunnissa, pääkaupunkiseudulla ja lukuisissa muissa kaupungeissa. Mastonetin WLAN toimii busseissa ja pysäkeillä. Vaihtaminen bussista toiseen on kätevää busseissa ja pysäkeillä olevien ajantasaisten liikenne- ja vaihtotietojen ansiosta. Hyvin suunnitellut vaihtopysäkit nopeuttavat yhteyksiä. Erityisryhmien kulkemista tuetaan lippualennuksilla ja ilmaisilla matkoilla.

Vuonna 2020 käynnistyvällä uudella sopimuskaudella joukkoliikenne houkuttelee myös uusilla palveluilla, kuten kutsutaksilla, joka palvelee erityisesti hiljaisina aikoina. Öljyn hinnan nousu ja kaupungin tiukentuneet päästövaatimukset ohjaavat liikennöitsijöitä yhä laajemmin sähköbusseihin sekä paikallisesti tuotetun biokaasun käyttöön. Näppärän joukkoliikenteen ansiosta yhä useampi kotitalous pärjää yhdellä autolla tai kokonaan ilman autoa.

Yksi kommentti artikkeliin ”
Suomen kätevin joukkoliikenne 2018

  1. Ymmärtääkseni HSL-alueella on käynnissä oma lippujärjestelmäuudistus, jonka pitäisi valmistua v. 2016 alussa. Uskallan siis väittää, että nastolalainen ei matkusta samalla lipulla pks:lla ja kotikunnassaan v. 2018..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*