Pyöräily on pop! 2014

200_py

Liikkuminen Kaupunki panostaa nyt reippaasti pyöräilyn edistämiseen. Kävelykeskustan suunnittelu on tehnyt pyöräilyyn liittyvistä järjestelyistä akuutteja. Pyörätieverkkoa on vahvistettu maalaamalla ajoradoille selkeästi merkityt pyöräilyn pääväylät. Väylät lähtevät keskustasta kaupungin eri suuntiin, ja niillä ajavat pyöräilijät saavat autoiluristeyksissä etuajo-oikeuksia. Kaikkien liikkujien turvallisuus on parantunut, kun pyöräilijät ja kävelijät on erotettu kaistoilleen ja autoilun nopeuksia on alennettu keskustassa ja asuinalueilla. Suosituiksi osoittautuneita katettuja pyöräparkkeja rakennetaan lisää keskustaan ja sisääntuloväylille.

Monet yritykset, työpaikat ja oppilaitokset seuraavat LAMKin esimerkkiä ja tarjoavat työntekijöilleen ja asiakkailleen yhteiskäyttöpyöriä. Säännöllisesti järjestettävät pyöräilytapahtumat ovat suuressa suosiossa ja lahtelaiset oikein odottavat perinteeksi muodostunutta Kevätpyöräily-tapahtumaa. Uusi muoti-ilmiö on sähköavusteiset polkupyörät, joilla ihmiset taittavat pitkiäkin matkoja mukavasti ulkoilmasta nauttien jopa Salpausselän mäkisissä maastoissa. Perheet liikkuvat entistä enemmän tavarapyörillä tai monipaikkaisilla pyörillä, joissa on myös säältä suojaava kuomu. Näyttää vahvasti siltä, että tavoitteeseen päästään ja vuonna 2016 joka viides matka tehdään pyörällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>