200_tulemukaan

Tule mukaan tekemään ympäristökaupunkia!

Tule mukaan!Tämä sähköinen aikajana esittelee ratkaisuja, joilla Lahti voi saavuttaa ympäristötavoitteensa vuoteen 2025 mennessä. Aikajanalla esitetyt ideat on löydetty ja keksitty yhdessä yritysten, asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden kanssa kahdessa työpajassa kesän ja syksyn 2013 aikana. Työpajojen suunnittelusta, fasilitoinnista ja tuotosten kokoamisesta vastasivat yhteistyössä Lahti Green City -ohjelma ja ajatushautomo Demos Helsinki.

Aikajana esittelee mahdollisia ratkaisuja ympäristökaupungin tavoitteiden toteuttamiseen vuosina 2014-2025. Se ei ole kaupungin tiedote tai toimintaohjelma vaan yhdessä laadittu, innostava, kunnianhimoinen mutta mahdollinen tulevaisuudennäkymä. Ratkaisut on jaettu kolmeen teemaan: 1) asuminen ja energia, 2) liikkuminen sekä 3) ympäristöosaaminen ja liiketoiminta. Vuosiluvut antavat osviittaa siitä, milloin idea voisi toteutua. Nämä vuosiluvut ovat arvioita, toteutus on tietenkin kiinni kaupungista sekä kaupunkilaisista ja alueen yrityksistä. Aikajana tekee mahdollisuuksia näkyväksi ja pohjustaa keskustelua siitä, millä tavoin siinä kuvatut asiat voisivat toteutua. Voit poimia aikajanasta ideoita omaan toimintaasi naapurustossa, työssä tai liiketoiminnassa!

Tule mukaan!

Tule mukaan!

Aikajanan ideat on tehty toteutettavaksi. Onko sinulla paloa tulla mukaan edistämään jonkun idean toteutumista? Sopisiko sinun taloyhtiösi, naapurustosi tai yrityksesi pilottikohteeksi? Lähetä kaupungille viestiä kommentoimalla ideaa, ja sinuun otetaan yhteyttä. Ideoita saa kuitenkin lähteä viemään eteenpäin myös itse, ne ovat kaikkien yhteistä omaisuutta.

Voit tutustua kaikkiin työpajoissa tulleisiin ideoihin täällä. Kaikki ideat ovat vapaassa käytössäsi!