Autojen yhteiskäyttö täydentää joukkoliikenteen 2020

Liikkuminen Vuonna 2020 liikenteen CO2-päästöt ovat laskeneet jo viidenneksen vertailuvuodesta 1990. Eri kulkutapojen yhdisteleminen on helppoa ja houkuttelevaa. Uusi matkakeskus ja muut liikenneasemat ovat laajentuneet kimppakyytien sekä auton- ja pyöränvuokrauksen solmukohdiksi. Junasta voi jatkaa matkaa bussilla tai vaihtoehtoisesti vuokrattavalla yhteiskäyttöautolla. Valittavana on sekä yhteiskäytössä olevia yksityisautoja että car sharing -yritysten tarjoamia vaihtoehtoja. Oma auto on helppo jättää yhteiskäyttöyrityksen välitettäväksi silloin kun sitä ei itse tarvitse.

Autojen yhteiskäyttöasemia löytyy kaikista kaupunginosista. Jokaiselta alueelta löytyy vähintään yksi taloyhtiö, joka hyödyntää yhteiskäyttöisiä autoja ja polkupyöriä. Uusilla asuinalueilla kuten Ranta-Kartanossa, Lahden radanvarressa ja Hennalassa on taloyhtiöitä, joilla on ainoastaan yhteiskäyttöön perustuvaa pysäköintitilaa. Asuntojen hinnat pysyvät kurissa, kun parkkitilaa tarvitaan vähemmän. Asumisviihtyvyys on korkea ja liikkuminen helppoa.

Yksi kommentti artikkeliin ”
Autojen yhteiskäyttö täydentää joukkoliikenteen 2020

  1. Mahtavaa, voi kun oltaisiin jo vuodessa 2020! Toivottavasti päästään pian alkuun tässä yhteisautosysteemissä. Kävin viime viikolla Saksan Kölnissä tutustumassa Cambio-nimiseen yritykseen. Heillä on yhteisautoja ympäri Saksaa ja Belgiaa, yhteensä lähes 100 000 asiakasta. Tosi ammattimainen ja vakuuttava järjestelmä, joka alkoi kuitenkin 20 vuotta sitten siitä, että oli 10 henkilöä, joilla oli 2 yhteistä autoa.
    Jos haluatte lukea tästä lisää, Laura Häkli kirjoitti siitä Sitran blogiin: http://www.sitra.fi/blogi/resurssiviisaus/autot-jakoon

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*