Asuinalueet tärkeitä tekemisen paikkoja 2016

200_aa

Asuminen ja energia Asuinalueilla ei enää vain asuta vaan myös tehdään töitä sekä vietetään vapaa-aikaa ja lomia. Onnistuneet taloyhtiökokeilut ovat laajentuneet parissa vuodessa kortteleihin ja pientaloalueille. Asukkaat järjestävät alueilleen toimintaa ja palveluja. Avoimissa asukastiloissa käy vilinä aamusta lähtien, ja ostoskeskusten lainauspisteistä voi lainata kirjoja, liikuntavälineitä ja muita tavaroita. Ruokaosuuskunta on laajentunut useille alueille. Erilaiset ryhmät löytävät toisensa ensin internetissä ja kehittävät uusia palveluja omista lähtökohdistaan. Kaupunki mahdollisti avoimen yhdessä tekemisen perustamalla uuden tilankäyttöjärjestelmän, jonka avulla kaupungin omistamat 300 kiinteistöä on saatu entistä tehokkaammin ja edullisemmin kaupunkilaisten käyttöön myös iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Asukkaiden kasvanut aktiivisuus on tehnyt aluekummitoiminnassa mukana olevista virkamieskummeista kiireisiä. Aluekummien merkitys viestinviejinä on korostunut. Vireä toiminta asuinalueilla näkyy monipuolistuvina palveluina sekä alueiden arvon nousuna. Ihmiset hakevat erikoistuneille alueille sen mukaan, minkälaista toimintaa niissä on tarjolla. Esimerkiksi käsityöläiset ja muotoilijat arvostavat kortteleita, joilla on työpajatiloja ja materiaalivarastoja, ja etätyöläisille mukavat korttelitoimistotilat ovat tärkeitä. Lapsiperheet asuvat ”perhekerrostaloissa” tai kaupunkipientaloissa omilla pienillä tonteilla. Asunnoissa on oma ulkotila, ja läheltä kotia voi vuokrata viljelypalstan. Myös koulut, harrastukset ja vertaispalvelut ovat lähellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>